Language

Festival in Vrijheid

28 augustus 2021

Muziek klinkt over het terrein, lachende stemmen, zang, dans en de geur van heerlijk eten. Het bruist deze zaterdag op de locatie van AZC Bosrandweg in Wageningen. Mensen uit Wageningen en daarbuiten komen samen om de vrijheid te vieren: de vrijheid om je te uiten en dit te delen met anderen. Oud en jong, nieuwe stadsgenoten, geboren Wageningers en uitwisselingsstudenten doen mee: iedereen geniet van deze culturele ontmoeting!

Een bijzonder moment...

Dit jaar is het 75+1 jaar geleden dat in Wageningen de vrede getekend werd. Al jaren is Wageningen op 5 mei een van de plaatsen in Nederland waar we voluit de vrijheid vieren. Op heel andere schaal hebben we allemaal de afgelopen jaren ervaren wat een beperking van je vrijheid betekent. Nu de wereld langzaam weer open gaat, willen we met elkaar stilstaan bij wat dit betekent - of liever nog: weer samen in beweging komen en elkaar ontmoeten!

... en een bijzondere locatie

We organiseren het festival op het terrein en met medewerking van het AZC Bosrandweg in Wageningen. Op dit AZC wonen de mensen met de prilste vrijheid.

Wat gaan we doen en wat is het doel?

Op zaterdag 28 augustus organiseren we een festival voor alle inwoners van Wageningen en omstreken. Muziek, cultuur en heerlijk eten vormen de ingredie╠łnten voor allerlei activiteiten waaraan de bezoekers van het festival deelnemen. De deelnemers ontmoeten elkaar tijdens culturele workshops, sportactiviteiten en ze koken en eten samen. Zo leren we elkaar en elkaars talenten kennen en dragen we bij aan nieuwe verbindingen tussen (groepen) mensen. Samen vieren we de rijkdom en diversiteit van 75+1 jaar Vrijheid .

Voor wie organiseren we het Vrijheidsfestival?

Mensen uit alle geledingen van de samenleving zijn welkom om deel te nemen aan de activiteiten. Leeftijd, culturele achtergrond, geaardheid: hoe meer diversiteit, hoe rijker het festival! Er is ruimte voor iedereen - zowel bij de activiteiten zelf als bij de organisatie en de programmering.

Wie organiseert het Vrijheidsfestival?

Het Vrijheidsfestival is een initiatief van Welkom in Wageningen en de medewerkers en inwoners van het AZC Bosrandweg. Het festival wordt grotendeels vormgegeven met en door vrijwilligers vanuit de verschillende serviceclubs (Rotary, Soroptimisten, Lions), studentenorganisaties, het lokale bedrijfsleven en de sportclubs.

Partners bij dit project zijn de Gemeente Wageningen, COA en SIW (internationale vrijwilligersprojecten) betrokken: via hen werken uitwisselingsstudenten uit Belgie╠ł en Duitsland mee aan het project. Zij logeren bij leerlingen van Pantarijn, de middelbare school in Wageningen. Ria Wigt, van Wigt Productions is nauw betrokken bij het vormgeven van de programmering. Alle betrokkenen zijn inwoners van Wageningen en omgeving en horen ook tegelijk tot doelgroep van het festival.

Organisatie

Welkom in Wageningen

Contactpersoon: Welkom in Wageningen

 

 

Contact

info@welkominwageningen.nl

Meedoen

Wil je meedoen, meehelpen of bijdragen aan dit initiatief? Neem dan contact op en we overleggen wat de mogelijkheden zijn.