Language

Instrumentenfonds Wageningen

Met het instrumentenfonds helpen we muzikanten die als vluchtelingen naar Wageningen
zijn gekomen. Ze hebben niet altijd de mogelijkheid gehad om hun instrument mee te nemen. Voor professionele, semiprofessionele of gevorderde amateurs is dat een groot gemis. Muziek maken is een uitstekende manier om met anderen te communiceren zonder dat je elkaars taal goed spreekt. Met een eigen muziekinstrument kunnen deze muzikanten goed deelnemen aan het (muziek)leven in Wageningen en zich al spelend blijven ontwikkelen. Een mooie basis voor hun verdere integratie.

Hoe werkt het?
Muzikanten in de Wageningse AZC’s en nieuwkomers in onze stad kunnen een aanvraag doen bij het fonds. In overleg met de muzikant gaan we als fonds op zoek naar een passend instrument. Dit instrument wordt zijn of haar eigendom. We vragen de muzikant om een bijdrage te leveren voor de aanschaf. Dit kan zijn in de vorm van financiën (maandelijks een klein bedrag bijvoorbeeld) en in de vorm van een wederdienst, die voor Wageningers toegankelijk is. Denk aan een concert in de bblthk of op een ander podium in de stad en regio of aan het geven van muziekles. Op die manier helpen ze mee het fonds weer aan te vullen, zodat nieuwe muzikanten een aanvraag kunnen doen.

Organisatie

Welkom in Wageningen
Contactpersoon: Judica Lookman

 

 

Contact

judica.lookman@gmail.com
06 1098 6478

Meedoen

Wil je meedoen, meehelpen of bijdragen aan dit initiatief? Neem dan contact op en we overleggen wat de mogelijkheden zijn.