Language

Home-Start zoekt vrijwilligers

15-03-2016 19:20
door Sandra Labree

Als vrijwilliger bezoek je wekelijks een gezin dat een steuntje in de rug kan gebruiken. Geef bij aanmelding aan dat je via Welkom in Wageningen reageert en een vluchtelingengezin wilt ondersteunen.

Ondersteun een gezin!
Home-Start is een project van Solidez waarbij vrijwilligers wekelijks een gezin bezoeken om een steuntje in de rug te geven aan de ouders en wat gezelligs te doen met de kinderen. Jaarlijks ondersteunen we ongeveer 50 gezinnen met kinderen van 0 tot 14 jaar. Ook veel vluchtelingengezinnen in Wageningen zoeken een vrijwilliger die wekelijks een luisterend oor of praktische hulp kan bieden. Lijkt jou dat leuk? Word dan vrijwilliger bij Home-Start!

  • Eerst volg je een training met de andere nieuwe vrijwilligers. Deze start in het voorjaar.
  • Je bezoekt wekelijks hetzelfde gezin
  • Je wordt begeleid door de coördinator
  • Je maakt deel uit van een team van enthousiaste vrijwilligers
  • Door terugkomdagen vergroot je je kennis over opvoeden

We zijn hard op zoek naar moeders die andere moeders een steuntje in de rug willen bieden op basis van vriendschap en tijd voor elkaar. Samen een kopje thee drinken, praten over je gezin, een spelletje doen met de kinderen of de buurt verkennen. We starten binnenkort met de training voor nieuwe vrijwilligers!
Wil je meedoen? Meld je dan aan bij Irini Boxma (I.boxma@solidez.nl) of Mariette Verhoeven (M.verhoeven@solidez.nl) of bel 06-13009663.

Ga terug