Language

Peutergroep

Sinds begin november is er op de POL op de Keijenbergseweg een opvang voor peuters van 2 tot 4 jaar. Twee ochtenden in de week kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en knutselen. En dat doen ze. De ruimte is door de staf van de POL heel gezellig ingericht met kleurige tafeltjes en stoeltjes en veel leuks om te spelen. Er is een poppenhoek met bedjes en een keukentje, in een andere hoek staat een garage met heel veel autootjes, bij de spiegel staat een rek met de mooiste verkleedkleren en op de open plekken kan gebouwd worden met duplo, de houten trein of er wordt een grote puzzel gelegd. Gemiddeld komen er zo'n 10 kinderen spelen.

Topfavoriet is klei, met de koekvormpjes uit het keukentje en de deegroller kun je ook allerlei moois en lekkers maken. Verkleden is ook heel populair, vooral de meisjes hullen zich graag in de prinsessenkleertjes compleet met glazen muiltjes. De jongens gaan meestal voor de auto's. Omdat de kinderen niet allemaal op hetzelfde tijdstip binnenlopen maken we pas om 11 uur een kringetje en eten een stukje fruit of iets anders lekkers. We zingen een liedje en bekijken een plaatjesboek, maar niet te lang want al gauw trekken de kinderen weer naar het speelgoed.

Het communiceren is lastig en voor sommige kleintjes ook bedreigend dat wij zo anders praten dan zij. Met behulp van afbeeldingen kunnen we de belangrijkste dingen wel duiden. Maar we hebben elke keer wel een verdrietig kindje. Soms lukt het om ze te troosten, zo niet dan brengen we hem of haar terug naar de ouders. Overigens hebben we ook al eens een hevig bedroefd kind gehad omdat het tijd was om weg te gaan. We vinden het prima als ouders blijven tot hun kind een beetje gewend is. Zo blijft het een gezellige inloop.

Het team voor de peuteropvang bestaat uit drie vrijwilligers en een invalkracht. Omdat we met zijn twee├źn een groep  moeten begeleiden, kunnen we de peuters maar twee speelochtenden in de week bieden, te weten de woensdag- en de vrijdagochtend. Het zou heerlijk zijn als het aantal dagen uitgebreid kan worden. Dus meer vrijwilligers zijn van harte welkom.

Organisatie

Welkom in Wageningen

Contact

Cobie: cpcobiep@gmail.com

Meedoen

Kinderen onder de 4 jaar gaan nog niet naar school. Voor hen is er nu een gezellige peuteropvang op de POL. We kunnen jouw hulp goed gebruiken!