Language

Taallessen

Taallessen op de POL De Bosrand

Nederlands is erg belangrijk. Het is uiteraard hét medium voor vluchtelingen om contact te leggen in hun nieuwe leefomgeving. Makkelijk is het niet om Nederlands te leren. Arabisch en Tigrinya lijken niet bijster veel op Nederlands. Vandaar dat vluchtelingen wel wat hulp kunnen gebruiken.

Op de POL (Proces Opvang Locatie) De Bosrand worden taallessen gegeven. Het gaat om simpele woorden, bijv. familie, de dagen van de week, tellen en heel korte zinnen. Er zijn nu 2 vrijwillige taalkoppels actief. Ieder koppel doet het op eigen manier. De bewoners verblijven tijdelijk in de POL, de groepen wisselen dus sterk.
Je kunt aansluiten op  dinsdag 10.30-11.30 en op donderdag 10.30-11.30. Een nieuwe groep starten is ook mogelijk. Help je mee? Stuur ons dan een mailtje: info@welkominwageningen.nl.

 

 

 

Taallessen voor inwoners van Wageningen   

Wil je een groepje begeleiden met het oefenen van Nederlands spreken rondom een thema? Sluit je dan aan bij het Nederlands Taalcafé op woensdagavond 19.30-21.00u bij Thuis Wageningen. Geïnteresseerd? Mail naar nltaalcafethuiswageningen@gmail.com of zoek ze op via facebook of instagram. Ze zijn er voor iedereen die het Nederlands spreken wil oefenen, of je nu in de stad woont of in het AZC, vluchteling of niet, en het is in groepjes, niet 1 op 1.

Of word bijv. taalmaatje bij het Gilde of word taalcoach bij Vluchtelingenwerk. Beide organisaties bieden je een training hoe je dit kunt aanpakken.
Als buddy van Welkom in Wageningen, onderneem je sociale activiteiten en daarbij oefen je natuurlijk ook wat Nederlands. Meld je daarvoor aan via deze link.

Ken je iemand die nog meer taal wil leren, dan kun je hem/haar het beste verwijzen naar het inloopspreekuur van het Digitaalhuis in de bblthk. Daar weten ze alles over zowel formele als informele taalaanbieders. Zo biedt bijv de Volksuniversiteit verschillende cursussen 'Dutch as a foreign language'.
Het (Digi)Taalhuis begeleidt mensen die Nederlands willen leren of laaggeletterd zijn en leervragen hebben over Nederlands, rekenen of digitale vaardigheden. Vind jij dat ook leuk?

Organisatie

Welkom in Wageningen
Walter van Dongen

Contact

info@welkominwageningen.nl
waldong@planet.nl
0318-414235

 

Meedoen

Wil je ook taalles geven? 

Extra

Je kunt ook maatje worden en zo taal oefenen.