Language

Vervoer

In de beide AZC’s die Wageningen kent, wonen gemiddeld 600 vluchtelingen: vrouwen, mannen, kinderen, alleenstaanden, koppels en gezinnen. AZC De Leemkuil ligt niet bepaald op loopafstand van de Wageningse binnenstad.

AZC de Keijenbergseweg ligt niet op loopafstand van de Wageningse binnenstad en is heel slecht te bereiken met openbaar vervoer. Bewoners die niet mobiel zijn, omdat zij niet goed kunnen lopen of niet kunnen fietsen, komen niet/nauwelijks het AZC af. Vanuit AZC de Bosrandweg is het in de avond niet raadzaam om naar de stad te lopen.

Daarom is er een pool van vrijwilligers die incidenteel deze bewoners met hun eigen auto van de AZC 's naar een activiteit rijden.

Ria Wigt (foto) coördineert het vervoer namens Welkom in Wageningen en zij doet dat met hart en ziel.

Heb je een auto? Wil je ook een keer rijden en ouders en hun kinderen naar creatieve activiteiten in de stad brengen? Of naar het sportveld? Of naar het Wijkcentrum voor een gezamenlijke maaltijd? Of naar Thuis of de Superette? Stuur ons dan een mail onder vermelding van ‘ik help graag met vervoer”. Dan voegen we je toe aan de 'Taxi vrijwilligers appgroep' waarin zo nu en dan de oproep wordt geplaatst om te helpen met halen en brengen met de auto.

Organisatie

Welkom in Wageningen

Contact

welkominwageningen@gmail.com

Meedoen

Wil je op de mailinglijst voor vervoer? We zijn je heel dankbaar!